Optometrie bij Van Roosmalen optiek

Onze optometrist kijkt verder dan alleen de sterkte van uw ogen

Een optometrist is een echte vakprofessional op het gebied van ogen. Door middel van een uitgebreid vraaggesprek zal de optometrist klachten goed in kaart brengen. Dit zijn vragen zoals je beroep, gezondheid, allergieën, medicijngebruik en uiteraard over de klachten die je ervaart met je ogen.

Benieuwd bij wat voor klachten je terecht kunt bij onze optometrist?

Waar bestaat een optometrie onderzoek uit?

Wanneer naar de optometrist?

U mag altijd kiezen voor een optometrisch onderzoek als uw wilt weten hoe het met de gezondheid van uw ogen gesteld is. En belangrijk om te weten, u heeft géén verwijzing nodig van uw huisarts.

Enkele voorbeelden waarbij een optometrisch onderzoek aan te raden is:

  • Hoofdpijn
  • Wazig of dubbelzien, met 1 of 2 ogen
  • Verminderd zicht in het donker
  • Pijn in of rond de ogen
  • Rode, jeukende of geïrriteerde ogen
  • Controle op staar

 

Onze optometristen

Yvette

Optometrist en contactlensspecialist, is geschoold om verder te kijken naar de gezondheid van de ogen. Voert optometrische onderzoeken uit en meet alle soorten contactlenzen aan.

{

Mijn bril was doormidden gebroken en we zijn toen heel snel en goed geholpen om een nieuwe uit te zoeken en de gebroken bril is nog gerepareerd voor tijdelijk. De service is super!

5
Mike
Dordrecht
{

Kan niet beter. Altijd even vriendelijk en behulpzaam.

5
A.G.H.
Dordrecht
{

In alle opzichten: vakkennis, meest geavanceerde meetapparatuur, klantvriendelijkheid, geduld en prima advisering, kan ik optiek Van Roosmalen aanbevelen.

5
Suzanna
Dordrecht
{

Allereerst: ik zie veel beter met de nieuwe bril. Ik ontving goede info over mogelijkheden in aanschaf van brilmontuur en glazen. Er vond een uitgebreide vakkundige meting plaats waarvan de reden en uitkomst met mij werd gedeeld. De afspraken over aflevering verliep zonder problemen. Garantie en service zijn duidelijk. Ik ben zeer tevreden over aankoop, vakkundigheid en service bij Van Roosmalen.

4.5
Jacqueline
Dordrecht
{

Fijne deskundige mensen. Op tijd geholpen, fijne sfeer ruime keuze

4
J.P.
Dordrecht

Maak een afspraak

Tegenwoordig ziet men door de bomen het bos niet meer in de optiekmarkt. Wij onderscheiden ons met persoonlijke aandacht en advies op maat.

Wij vragen goed door en nemen de tijd om te achterhalen wat de klachten of problemen zijn. Uiteraard houden we in ons advies rekening met eisen en wensen van de klant.

Wat is optometrie

Optometrie betekent letterlijk ‘oogmeetkunde’ het is een onderzoek van de voorkant t/m de binnenkant van het oog.

Wat zijn de kosten voor een optometrisch onderzoek?

Een optometrisch onderzoek wordt door ons altijd digitaal via KSYOS ingezonden aan een oogarts, hetzij bij OKD (Oogkliniek Drechtsteden) of ASz (Albert Schweitzer ziekenhuis) KSYOS regelt voor ons ook de declaraties via uw zorgverzekeraar. Let op, soms zijn er kosten die in mindering worden gebracht op uw eigen risico.

Is een opticien hetzelfde als een optometrist?

Nee, een opticien is MBO geschoold en een optometrist HBO, tevens is een optometrist daarmee een paramedicus die mag doorverwijzen naar bijvoorbeeld een oogarts.

Wat is het verschil tussen een optometrist en een oogarts?

De optometrist voert als het ware het vooronderzoek voor een oogarts uit, de oogarts is degene die een uiteindelijke diagnose mag stellen en een eventuele behandeling kan en mag uitvoeren.